Näin vältät turhat korjauskehotukset – helppo katsastus kotipihalla – Osa 1

Katsastukseen valmistautuminen kannattaa, sillä pienillä säädöillä ja tarkastuksilla voit välttää tarpeettomat korjauskehotukset. Artikkelisarjassamme kerromme kuinka helppoa on katsastus omalla kotipihalla! Ensimmäisessä osassa tutustumme siihen, miten auton nesteiden tarkistus tapahtuu.

Auton korjauskehotus tarkoittaa pientä vikaa, joka ei aiheuta välitöntä vaaraa tieliikenteessä. Korjauskehotuksia saa katsastuksessa tulla korkeintaan kolme, neljännestä auto hylätään. Korjauskehotuksia kannattaa siis välttää.

Auton nesteiden tarkistus auttaa huomaamaan mahdolliset vikakohdat ?

Lasinpesunesteen vähäisyys ei johda vielä korjauskehotukseen. Auton nesteiden tarkistus kannattaa kuitenkin siksi, että voit havaita mahdolliset vuodot. Traficom tarkensi vuonna 2022 katsastuskriteerejä nestevuotojen osalta ja autossa havaitut tipat johtavat korjauskehotukseen.

Auton konepellin alle kurkkaamisen lisäksi kannattaa tarkistaa myös parkkipaikka auton alta, sillä se voi myös paljastaa mahdolliset vuodot. Kirkas neste on normaalia ja sitä tulee ilmastointijärjestelmistä kondenssivetenä. Värillinen neste sen sijaan on huolestuttava merkki ja on syytä tarkastuttaa.

Katso alla olevalta videolta katsastajan vinkit nesteiden tarkistukseen!

Nämä asiat on helppo tarkistaa ennen katsastusta

  • Tarkista, ettei moottoritilassa näy päällisin puolin mitään vuotoja
  • Kurkkaa valon avulla lasinpesuneste- ja jarrunestesäiliöt ja nesteiden määrät niissä
  • Tarkista akun kiinnitys
  • Kurkkaa auton alle: näkyykö värillisiä nestevuotoja auton alla maassa?

Ajanvaraus katsastukseen on helppoa ja huoletonta netin kautta

Omatoimiset tarkistukset kotipihalla on nyt tehty ja olet valmis varaamaan katsastusajan? Ajanvaraus Q-katsastukseen onnistuu kätevästi netin kautta. Voit aina ajaa myös suoraan paikan päälle ilman aikaa, mutta katsastuksen hinta on useimmissa tapauksissa halvempi etukäteen varattuna. Tervetuloa katsastukseen!